Софра - турският ресторант.  

Пуснато от MARFI етикети , ,

До вчера живях със заблудата, че ресторантът на ул. "Оборище" 69 е български, от името Софра.

Още преди да влезна вътре обаче, от стотиците керамични сини очички на медуза*, пръснати по циментовата пътечка в градината, разбрах че влизаме в турско заведение.

Заведението е на три етажа, като само два са за гости, третият етаж от просторната къща е за собствениците и техните гости.

Настанихме се на втория, близо до някакви бизнесмени, които обсъждаха, как не им се ходи до Германия да си докарват поршетата...

Менюто е богато и предлага традиционни турски специалитети и десерти.

Аз хапнах чудна супа от пасирана леща и "Чоп Шиш".

Чоп Шиш - прилича малко на дюнер специалитет, месото е нарязоно - затова се казва и Чоп, оградено е с парчета от вкусна питка, запечен домат и перфектен ориз, запечена чорбаджиийска чушка и нарязан лук.

Това удоволствие струва 15 лева. Повечето основни ястия са на тази цена.

Супите са по 2.50.

Салатите, като тази от патладжани, която ядохме не са много големи за жалост и идват на цена от около 4.50.

Освен основното ястие пробвах и нещо като турска принцеса или турска пица маргарита.

Става въпрос за тънко хлебче изпечено във формата на лодка, със запечено кашкавалче отгоре.

Освен това хлебче, без да си поръчваме ни донесоха и традиционна турска пита, тънка и поръсена със сусам, невероятно тестено изкушение.

Софра предлага традиционната турска бира - Ефес, моята любима.

Както се казва в рекламата - В Ефес правят бира от 2500 години, може би знят как става :)

Кадаифът, които консумирах за десерт беше страшно сладък, затова предлагам да се съпровожда от турско кафе или вода.

Обслужването беше страхотно, още на входа ни поздравиха и ни завеодоха до маса за двама, след това сервитьорите бяха винаги наблизо, за да ни обслужват бързо и професионално.

Моята оценка е:

Храна: 5
Обслужване: 5
Напитки: 4
Обстановка: 3

Местоположение: 3
Паркоместа: 0

Най-висока оценка - 6. Най-ниска 0.

*окото на медуза:

Статията е написана на петък, март 21, 2008 в 14:06 под етикетите: , , . Можете да следите за коментари и обновления оттук: comments feed .

0 коментара

Публикуване на коментар