Защо Кръчмонавтика?  

Пуснато от MARFI етикети

Кръчмонавтика е измислена дума, която се опитва да направи връзка със старогръцкия мит за аргонавтите - спътниците на Язон в приключенията му при търсенето на златното руно.

Аргонавтите са група древногръцки герои, носещи се по вълните на морето с кораба си Арго, откъдето получават и името си.

Подвизите на Язон и верните му другари - аргонавти, маркират диаспората на древните елини и чертаят картата на познатия на гърците свят.

След като установихме приемственост в наименованията, трябва да очертаем и целта на кръчмонавтите от този блог.

Те ще имат за цел да посетят и опишат възможно най-много кръчми, ресторанти, барове и други български заведения, да маркират диаспората и разспространението по градове и квартали на "квалитетни" и "калпави" заведения.

Кръчмонавтите чрез своите питейни подвизи, ще очертаят една карта пълна със заведения, които спадат в категорията:

"За първи и последен път"

Тоест заведения, които не бихте посетили повторно, кръчмонавтите чрез своите коментари и описнаия, ще ви спестят дори първото неприятно изживяване.

Кръчмонавтите в техните славни подвизи, ще попадат и на добри и приятни заведения, които ще Ви бъдат препоръчвани, като подходящи места за всело и приятно изкарване.

Дано престоят Ви тук се окажа полезен :)

Статията е написана на петък, март 21, 2008 в 3:26 под етикетите: . Можете да следите за коментари и обновления оттук: comments feed .

0 коментара

Публикуване на коментар