Хепи - заведението с усмивка.  

Пуснато от MARFI етикети , ,

Хепи са верига ресторанти, стартирали от Варна на коледната вечер през 1994.

Както подсказва и името, е заведение, което иска или дава вид, че иска да те кара да се чувстваш щастлив, happy демек.

Ресторантите на Хепи са едно от малкото места, където щом прекрачиш прага, има някой които да те упъти, да ти каже дали има свободни места и дали ще може да Ви поеме заведението.

Хепи е и едно от малкото заведения в което сервитьорките ходят с приятно къси поли и поради работата си често се навеждат, доста резсейващо е за храненено но приятно за окото.

В ресторантите на Хепи, можеш спокойно да платиш с кредитна или дебитна карта, вярно ще Ви се стори нещо просто и предлагано от много заведения, ОБАЧЕ от личен опит знам, че най-честият статут на карточетеца на другите места е "Неработещ" или "На сервиз".

Нека се върна на сервитьорките и ви обърна внимание на една саттия от Георги Неделчев, бившият главен редактор на Плейбой. В нея става дума за Албена, мис Плеймейт и сервитьорка в Хепи.

Говорейки за Албена, той спонава и останалите сервитьорки:

През следващите месеци ходих няколко пъти да вечерям там. Не мога да кажа, че Албена се открояваше особено сред останалите сервитьорки. Почти всичките бяха много хубави.

Добре, изяснихме, че сервитьорките са хубави, но освен това в ресторантите на Хепи има и безплатен Wi-Fi, които кара и хората да се чувстват хубаво:

blog.svejo.net

Сега няколко думи за работното време и храната.

Най-рано съм ходил в 7 сутринта, след пиянска вечер в Дионисос, готвят светкавично, дори за този ранен час и не претоплят стари манджи.

Отличава супата от Пиле, защото в нея има повече Пиле отколкото вода :)

Отличавам и сладката пица - Фантазия, с ябълки и канела. Много е добра.

И сега, за да не кажете, че само ги хваля, ето едно мнение от другата страна на монетата, от страниците на форумите на БГ Мама.

Гледам 7 страници назад хвалите БМ, Хепи и Старо село(което всъщност е на Хепи). Единственото което мога да кажа като коментар е, че там се използват най-евтините и най-нискокачествените продукти.

Постът пак накривява везните в полза на хепи предвид седемте страници хвалби, може би има защо.

Ето и няколко мнение от Форума на Пътешественика:

Посещаваме най-вече крайпътните хепита. Малко са скъпички, но обслужването е много добро и бързо, има и разнообразие на интересни неща, най-вече аламинутни.

Така е, скъпи са. Ама както казват във форума на БМВ, "Караш БМВ, а ти е скъпо!"

Скъпи, но си заслужават.

Имам добри впечатления от Хепито на Нова Загора. Бях там в 4 ч. сутринта -> две усмихнати сервитьорки и бързо обслужване.

Е няма само хвалби:

С много лошо впечатление съм от Хепи на ул. Раковски в София. Чакахме около 40 мин. да се изпълни поръчката ни. Ястията /три различни/ бяха пълен боклук и ги оставихме почти непокътнати. Съзнавам, че много хора харесват кухнята, но явно са доволни от аламинутите. Аз си поръчах пилешка пържола на нещо като сач със зеленчуци, но за съжаление преобладаващото беше мазна кожа, а зеленчуците се ограничаваха само до огромни пърчета недопечени лук и чушки.

Разбираме от същия форум, че заведението е с нов собственик и вече не е това, което е било.

Във всички мнения досега присъства впечатлението, че в Хепи, ако не друго, то поне обслужването е на ниво. Обслужването може би е компонентът, който те кара да се чувстваш щастлив и да го посетиш отново.

Още ресурси от нета:

"Леко" поръчкова статия за Хепи, от Морето.нет

Храна: 4
Обслужване: 5
Напитки: 4
Обстановка: 5

Местоположение: 4
Паркоместа: 1

Най-висока оценка - 6. Най-ниска 0.

Статията е написана на неделя, март 23, 2008 в 16:46 под етикетите: , , . Можете да следите за коментари и обновления оттук: comments feed .

2 коментара

Аз в Хепи ходя рядко, но все пак съм посещавала няколко пъти заведенията на Раковска, едно в Пловдив и крайпътни. Храната според мен е добра. Предлагат нетипично за масовите български заведения разнообразие. По този параграф им слагам 5. Обслужването е наистина усмихнато, но малко некомпетентно. На няколко мои въпроса сервитьорката в Пловдив не знаеше отговорите, но любезно каза "Ще попитам" и наистина го направи. Бързи са. За обслужване от мен - 6. За паркинга е малко спорно. Крайпътните са ок. За това - 3. Обстановка - 3. Мен лично много ме фрапира като горките сервитьорки затанцуват. Напитки - 3. Липсват им някои основни. Местоположение - 5.

24 март 2008 г. в 5:04
Анонимен  

ЗА Хепи!

25 март 2008 г. в 14:13

Публикуване на коментар